PRIMARIA COMUNEI MEHADIA

Judetul Caras-Severin

TURISM

    Traditie turistica:
    Aerul, muntele, apele atrag si tamaduiesc pe cei suferinzi de reumatism si alte boli. Zonele montane indeosebi muntii ofera satisfactie turistilor.

    Conexiuni cu alte zone de interes turistic:
    In zona se afla statiunea Baile Herculane cu hoteluri vechi construite in secolul XIX-lea aici existand sali de tratament, saune, piscine. Totodata se gasesc si hoteluri construite mai recent care prin dotarile existente aduc un grad ridicat de confort. Exista posibilitati de practicare a unor activitati turistice precum, plimbari pe trasee marcate, plimbare cu caruta, sport (in special fotbal)
    Se pot vizita cateva obiective deosebite precum:
  • biserici vechi
  • mori pe apa
  • vestigii istorice
  • monumente naturale
    Particularitati ale zonei:
    In comuna exista: cariera de piatra, balastiera exista zacaminte de carbune, granit, feldspat degradat, uranium, gresie rosie si chiar nisipuri metalurgice

    Particularitati de practicare a sporturilor:
    Comuna Mehadia dispune la ora actuala de 2 terenuri de fotbal, terenuri amenajate in acest sens.

    Posibilitati de practicare a pescuitului:
    In cadrul Filialei de vanatoare si pescuit Mehadia se poate practica pescuitul pe o suprafata de 50 km apa, se poate practica pescuitul in apele de ses si de munte, pastrav si celelalte specii caracteristice apei de ses si munte.

    Posibilitate practicare a vanatorii:
    Circa 80.000 ha padure arendata de la ocolul Silvic Mehadia si Herculane. Specii mari de vanat: caprioare, mistreti, lup, urs si chiar cerb cu autorizatie speciala.

    Posibilitate de cazare si masa:
    Exista un motel "Arjana" cu 20 locuri cazare unde se poate servi si masa si 4 cabane silvice ale Ocolului Silvic Mehadia.